Je hebt met je digitale camera, tablet of smartphone tientallen foto’s genomen en naar een of meer mappen op je pc geüpload. Een behoorlijk ongeordende boel dus, tenzij je de moeite neemt om die netjes te taggen. PhotoSift kan je echter helpen de foto’s pijlsnel in een reeks doordachte submappen onder te brengen. Het vergt letterlijk één toetsaanslag.

Het idee achter PhotoSift is even simpel als efficiënt. Je laadt een fotomap in en je bekijkt één voor één elke foto. Afhankelijk van de toets die je indrukt, wordt de foto dan meteen gekopieerd of verplaatst (deze optie is instelbaar) naar een submap van een vooraf ingestelde doelmap. Standaard is de naam van de submap de letter van de ingedrukte toets: druk je een ‘A’ in, dan wordt de foto die je op dat moment bekijkt dus naar de submap A verplaatst of gekopieerd.

[download_file]

Je kunt echter ook een specifieke map koppelen aan elke toets die je indrukt, zodat bijvoorbeeld de foto bij het indrukken van de R naar de map reizen gaat en bij de F naar de map familie.  Wil je de foto ongemoeid laten, dan hoef je maar de pijltjestoets -> in te drukken.

Handig is nog dat er sneltoetsen zijn waarmee je foto’s kan in- en uitzoomen, omkeren en roteren. Met andere toetsen dan weer sla je een instelbaar aantal foto’s over. En net zoals bij browsers zorgt de F11-toets ervoor dat je de foto’s op volledig scherm te zien krijgt.

Een absoluut handige tool dus voor wie foto’s snel geordend wil krijgen. Het programma vereist overigens geen installatie.

External links

Breng orde in je fotomappen