Microsoft is begonnen met de uitrol van Internet Explorer 11 naar Windows 7-gebruikers. De nieuwe versie zal in de komende weken via een automatische update worden aangeboden.

Internet Explorer 11 is al langer beschikbaar op Windows 8.1 en Windows RT 8.1, maar bestond tot nu toe alleen nog maar als een testversie voor Windows 7. De versie voor Windows 8.1 en Windows 7 zijn grotendeels gelijk, maar er zijn ook enkele verschillen:

[download_file]

  • In de versie voor Windows 7 staat de adresbalk bovenaan, terwijl we die op Windows 8.1 onderaan terugvinden.
  • De nieuwe tabweergave op Windows 8.1, maakt geen deel uit van de Windows 7-versie.
  • IE11 biedt op Windows 7 geen ondersteuning voor premium video-extensies.
  • IE11 biedt op Windows 7 geen ondersteuning voor het SPDY-protocol van Google.
  • IE11 biedt op Windows 7 geen ondersteuning voor verbeterde browserbeveiliging via Enhanced Protected Mode.

Verder zijn IE11 voor Windows 7 en IE11 voor Windows 8.1 nagenoeg gelijk. Beide versies bieden ondersteuning voor WebGL en de nodige prestatieverbeteringen zorgen er voor dat pagina’s sneller laden, minder geheugen wordt gebruikt en het batterijleven wordt verbeterd. Microsoft heeft daarnaast ook ingezet op betere ondersteuning voor HTML5 en JavaScript.

Internet Explorer 11 wordt automatische uitgerold naar gebruikers, maar je kan de browser ook manueel downloaden via de website van Microsoft. Wie liever bij Internet Explorer 10 blijft, kan de automatische installatie blokkeren via Microsofts Internet Explorer 11 Blocker Toolkit.