De laatste versies van de Google-browser voor Windows, Mac, Linux en Android krijgt een aantal interessante nieuwe functies voor de eindgebruiker.

Het meest opvallend aan Chrome 29 is de zogenoemde ‘resetknop’, die volgens de zoekmachine ‘gebruikers in staat stelt om een frisse start te maken met een gloednieuwe versie van dezelfde browser.’

[download_file]

Mozilla Firefox heeft al langer een dergelijke functie, die vooral is bedoeld om hardnekkige problemen op te lossen die het surfen onmogelijk maken. Je kunt de nieuwe knop vinden in de Geavanceerde Instellingen.  

Zoekbalk wordt slimmer
Google zegt ook zijn ‘omnibox’ te hebben verbeterd, de adresbalk die dubbelt als zoekbalk. Automatische suggesties zouden daardoor beter zijn afgestemd op de sites die een gebruiker bezoekt, wat zou moeten resulteren in “snellere en contextueel relevantere suggesties.”

Mac-gebruikers van Chrome krijgen daarnaast ondersteuning voor verrijkte notificaties, zodat je eenvoudig een oogje kunt houden op nieuwe meldingen in webapps en browserextensies.

En wie Chrome op zijn Android-smartphone of tablet gebruikt, zou snellere opstarttijden en soepeler scrollen moeten zien.

Google heeft daarnaast ondersteuning voor het communicatieprotocol WebRTC toegevoegd, dat realtimegesprekken met geluid en beeld zonder plug-ins mogelijk zou moeten maken.

Download de nieuwe Chrome via de downloadlink of gebruik de ingebouwde updatefunctie van de browser om over te schakelen naar de nieuwste versie. Android-gebruikers kunnen Chrome downloaden via Google Play.