Het kan een hele opgave zijn om in Outlook specifieke bijlagen uit je eindeloze berichtenreeks te lichten en die bijvoorbeeld naar een afzonderlijke map te exporteren. Niet zo met OutlookAttachView: die luistert nauwgezet naar je filtercriteria, sorteert alle bijlagen zoals jij dat wil en laat je die vervolgens netjes beheren.

OutlookAttachView werkt als een afzonderlijk programma – geen plug-in dus – en behoeft zelfs geen installatie. Er is een Nederlands taalbestand beschikbaar en het programma werkt zowel met Outlook 2003, 2007 als 2010.  Houd er wel rekening mee de 64-bits versie te installeren alléén als je ook de 64-bits versie van Outlook hebt draaien.

[download_file]

Start je het programma op, dan verschijnt standaard het venster Mailbox Scan Options waarin je allerlei filtercriteria kwijt kan – overigens kan je dat venster ook altijd weer oproepen vanuit het File-menu.

Hier bepaal je dan welk Outlook-profiel je wil scannen, en desgevallend binnen welke periode. Filteren op bestandsgrootte is eveneens mogelijk, evenals het in- of uitsluiten van bepaalde bestandsextensies. Op die manier kan je bijvoorbeeld snel alleen docx-bestanden oplijsten. Ook de onderwerpsregel, verzender, ontvanger  én de mailmappen waarin de mails zich bevinden, kan je als filtercriteria inzetten.

Zodra je de zoekcriteria hebt vastgelegd, verschijnt dan de lijst met bijlagen die OutlookAttachView heeft aangetroffen. Die lijst kan je – door de gewenste kolomtitel aan te klikken – op diverse criteria sorteren, waaronder de bestandsnaam, naam van afzender of ontvanger, onderwerpsregel, MIME type, bestandsgrootte, datum van creatie, mailmap, enz.

Vanuit het contextmenu kan je dan verschillende handelingen uitvoeren op je selectie van bijlagen. Je exporteert die bijvoorbeeld naar een specifieke map, je laat die openen in Outlook of met de geassocieerde applicatie. Bijlagen verwijderen is niet moeilijker dan de Delete-toets in te drukken. Een rapport genereren met detailinformatie over de bijlagen is net zo goed mogelijk, zowel naar txt-, csv-, html- als naar xml-formaat.

OutlookAttachView is een absoluut handige – en snelle – tool voor wie orde wil brengen in zijn bijlagenchaos.

External links

Een handig overzicht van je Outlook-bijdragen