In een handomdraai naaar mkv of mp4

Je botst op een wat exotisch videoformaat dat je met geen stokken op je mediaspeler of tv krijgt? Geef het maar eens door aan EasyBrake: de kans is groot dat die het snel in een gewilliger mkv- of mp4-container kan gieten. En het hoeft je nauwelijks meer dan een paar muisklikken (en wat geduld) te kosten.

EasyBrake, dat niet eens een installatie behoeft en meer dan 60 invoerformaten ondersteunt, maakt dankbaar gebruik van de engine van HandBrake en voor veel gebruikers zal dat al een stevige kwaliteitsindicatie zijn. Veel meer nog dan HandBrake maakt EasyBrake – what’s in a name – het de gebruiker nog een stuk makkelijker. Je hoeft in principe niet meer te doen dan naar het videobestand wijzen en de conversieknop indrukken. Voor het overige doet EasyBrake alles volautomatisch.

[download_file]

Dat neemt niet weg dat je zelf ook wel een en ander kan bijsturen, als je dat wil. Behoorlijk wat zelfs, maar dan moet je dat paneel met instellingen wel eerst even zichtbaar maken. Om te beginnen moet je kiezen tussen een mkv- of een mp4-container. Verder kan je de gewenste audio- en videobitrate instellen en het beeldformaat instellen. Handig is ook dat er een aantal voorgedefinieerde profielen beschikbaar zijn, zoals iPad, iPhone, Android, enz.

EasyBrake blijkt ook erg flexibel wat het invoegen van ondertitelingsbestanden betreft. Zo kan je zelf de standaard ondertitelingstaal instellen (indien beschikbaar, uiteraard) en aangeven of je de ondertitel op het beeld wil branden dan wel of je van een extern (srt) bestand gebruik wil maken.

EasyBrake kan trouwens niet alleen overweg met videobestanden die al op je schijf staan. Met hetzelfde gemak haalt die videobeelden online op van diensten als YouTube, Vimeo, MetaCafe, DailyMotion, blip.tv, enz.

External links

In een handomdraai naar mkv of mp4