De programmavensters stapelen zich al snel op in Windows 7, als je even niet oplet. Met Peek Through werp je een snelle blik op verborgen vensters, zonder iets te hoeven sluiten.

De meeste Windows-gebruikers hebben tenminste een viertal van hun favoriete programma’s tegelijk open staan. En als je geen twee monitoren tot je beschikking hebt, of je werk doet op een laptopscherm, zitten die geopende werkvensters elkaar al snel in de weg.

[download_file]

Raadpleeg je bijvoorbeeld een PDF-document en heb je tegelijkertijd een chatsessie geopend, ben je voortdurend bezig met het schakelen tussen vensters. Het kleine programma Peek Through biedt een uitstekend alternatief: het bovenliggende venster tijdelijk doorzichtig maken zodat je kunt zien wat er onder gebeurt.


Peek Through biedt je na een snelle installatie de mogelijkheid om een sneltoetscombinatie in te stellen die deze doorzichtigheid activeert. Je kunt ook bepalen hoe transparant een venster wordt na het indrukken van de toetscombinatie.

Tenslotte kun je nog instellen dat je door het transparante venster heen kunt klikken, zodat het verborgen programma vooraan komt te staan.

Als je dus horendol wordt van de hele dag door minimaliseren en maximaliseren op je kleine scherm, stop Peek Through  dan in je Windows-gereedschapskist.

Peek Through is draagbaar. Pak dus het exe-bestand uit dat je vindt via de download in dit artikel, en installeer het programma op je harde schijf.