VarieDrop is een praktisch tooltje waarmee je fotobestanden snel naar een of meer vooraf ingestelde formaten en afmetingen kan omzetten. Handig als je foto's wil doormailen.

Foto’s schalen? Verslepen maar!

De foto’s die je met je digitale camera maakt, nemen vaak flink wat opslagruimte in en laten zich dus lastig doormailen: twee foto’s kunnen al volstaan om de bijlagelimiet te overschrijden. De bestanden afslanken is een mogelijke oplossing en daar biedt VarieDrop een even originele als efficiënte methode voor.

Er zijn natuurlijk heel wat tools waarmee je de afmetingen en/of resolutie van foto’s terugdringt zodat ze meteen ook minder opslagruimte vereisen, maar de aanpak van VarieDrop is wel bijzonder. Zodra je het programma opstart, verschijnt het als een klein venster op je bureaublad, opgedeeld in vijf gekleurde panelen. De vier grootste panelen bevatten elk vooraf gedefinieerde uitvoerinstellingen. Het volstaat een of meer fotobestanden naar zo’n paneel te verslepen om die automatisch te converteren overeenkomstig de ingestelde parameters.

[download_file]

Uiteraard kan je de instellingen voor elk van deze panelen aanpassen. Zo kan je het gewenste uitvoerformaat kiezen (jpeg, png, tiff, bmp of gif), de afmetingen (in pixels), de naam van het resulterende bestand en de opslaglocatie. Kies je het jpeg-formaat, dan komen daar nog een paar opties bij: de gewenste kwaliteit en sampling en eventueel ook een maximale bestandsgrootte (in kB).

In het vijfde paneel kan je hooguit vier vinkjes plaatsen, één voor elk van de vier panelen. Zet je bijvoorbeeld een vinkje bij Area 2 en Area 4 en sleep je fotobestanden naar dit paneel, dan worden die foto’s automatisch omgezet volgens de instructies in panelen 2 en 4.

VarieDrop is een bijzonder handig tooltje voor wie wel vaker foto’s naar specifieke formaten wil omzetten.

External links

Foto’s schalen? Verslepen maar!