Wanneer ik via YouTube films kijk, werkt alles meestal vloeiend, tot ik beslis om de video te vergroten over mijn volledige scherm.

Wanneer ik via YouTube films kijk, werkt alles meestal vloeiend, tot ik beslis om de video te vergroten over mijn volledige scherm. Het beeld begint dan heel sterk te schokken en ook het geluid schokt met het beeld mee. Omdat ik sommige filmpjes graag wil laten zien aan mijn familie, is het toch leuk om dit op een volledig scherm te doen. Hoe kan ik hier toch van genieten?

T. Verstraeten

 

YouTube-filmpjes schokken soms op computers met weinig intern geheugen of een zwakke processor. Er is één tip die veel online videoproblemen oplost. De meeste filmtoepassingen gebruiken online Adobe Flash, en standaard vraagt Flash hardwareversnelling van elke computer. Schakel die versnelling uit, en je zou een duidelijke verbetering moeten merken. Rechtsklik op een filmpje en kies Instellingen. Vink het vak Hardwareversnelling inschakelen uit en start de browser opnieuw op. Niet het gewenste effect? Dan kan je misschien even een andere browser testen, zoals Firefox of Chrome. Een laatste optie is de drivers van je videokaart updaten. Dubbelklik op GPU-Z en je ziet meteen welke videokaart en driverversie er in je pc zit. Vergelijk deze met de nieuwste versie van de fabrikant, en download indien nodig de nieuwste.