Het moet de eerste keer zijn dat ik een toetsenbord onder ogen krijgt dat met zijn eigen wasinstructies komt. Dit K310 washable keyboard draagt hygiëne dan ook hoog in het vaandel.

De K310 is best mooi, met een donkere ondergrond en platte witte toetsen met afgeronde hoekjes. Wanneer je het van dichterbij bekijkt, blijkt dit echter niet het zoveelste toetsenbord met een vage Apple-esthetiek. De onderkant is bijvoorbeeld redelijk flashy blauw, en de toetsen zijn dan wel plat, maar ze liggen vrij hoog op het bord. Een en ander zou het geheel waterdicht, of toch minstens waterbestendig moeten maken. Dit is namelijk een toestel dat je kan afwassen, kwestie van alle rotzooi die in je toetsenbord vergaard wordt, er af en toe uit te kunnen halen.

Het leuke is dat het design van dit toetsenbord op zich al weinig rommel verzamelt. Omdat de toetsen apart en verhoogd staan, zijn er geen gootjes waarin huidschilfers en kruimels zich gedurende jaren kunnen opstapelen. Maar mocht het nodig zijn, dan kan je het ding alsnog in een sopje steken. De doos laat spijtig genoeg weten dat ik dit toetsenbord niet gewoon in de afwasmachine mag stoppen, dus haal ik het, onder de geschokte blik van m’n collega’s, onder een lauwe kraan. Ik gebruik het bijgeleverde borsteltje om het geheel proper te krijgen, en na enkele uren drogen blinkt het klavier weer als nieuw.

Ook na zijn waterdoop blijft dit keyboard van Logitech lekker wegtikken. De toetsen maken een redelijk hol geluid, maar het lawaai blijft beperkt. De USB-kabel, mét dopje om het aansluitingspunt waterdicht te houden, mag voor mij iets langer, maar verder is dit een zeer degelijk toetsenbord.