Blijkbaar weigeren heel wat programma’s dienst in mijn Windows 7 (Windows Live Mail, Computerbeheer, diverse probleemoplossers enzovoort). Telkens krijg ik het bericht “Er is geen JIT-Foutopsporings programma opgegeven […]”. Ik heb al verschillende oplossingen uitgeprobeerd die ik vond op het internet, maar zonder resultaat. Eerst dacht ik dat het iets met mijn Paragon-software te maken had, maar blijkbaar toch niet. Mogelijk is de fout opgetreden na het defragmenteren van de C-schijf?
Jacques Detier

Dit is een lastige, vooral zonder de probleem-pc voor me te hebben. Jammer dat je niet vermeldt welke oplossingen je zoal (vruchteloos) hebt geprobeerd. Ik raad je aan om in eerste instantie na te gaan of je nog via een systeemherstelpunt kan terugkeren naar een tijdstip vooraleer de problemen opdoken. Kan dat niet, probeer het dan door Windows in Veilige modus op te starten (hou net voor Windows opstart even de F8-toets ingedrukt). Blijft de foutmelding nu achterwege, dan doe je er zeker goed aan (overtollige?) programma’s die automatisch samen met Windows opstarten, (tijdelijk) uit te schakelen. Dat kan via de opdracht msconfig, op het tabblad Opstarten.
Een laatste reddingspoging nog … De kans is reëel dat je het euvel bij een mislukte of corrupte installatie van .NET Framework moet zoeken. Ik zou het proberen door (eerst de laatst geïnstalleerde versie van) Microsoft .NET Framework te verwijderen. Dat kan via het Windows Configuratiescherm, Een programma verwijderen. Lukt dat niet, dan – en alleen dan! – roep je de hulp in van de gespecialiseerde verwijdertool .NET Framework Cleanup Tool. Die vind je op hier, waarna je de link Downloaden aanklikt. Vervolgens kan je de gewenste .NET Framework-versies herinstalleren. Succes.