De populaire Chrome-browser wordt aan de lopende band verbeterd. Door de grafische kaart video te laten decoderen, moet de batterij van je laptop langer meegaan.

Google Chrome wint nog altijd aan invloed op de browsermarkt en is tegenwoordig ook te vinden in de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Android. Niet elke nieuwe versie van de browser is even belangrijk, maar nr. 23 heeft enkele verbeteringen die het vermelden waard zijn.

[download_file]

De belangrijkste praktische verbetering is de ondersteuning van GPU-acceleratie voor het decoderen van (online) video. Praktisch gezien houdt dit in dat de processor van je computer minder hard hoeft te werken, wat in het geval van laptops zorgt voor een langer batterijleven.

Google zegt dat de batterij het dankzij de verbetering op een testtoestel 25 procent langer uithield.

De zoekmachine introduceert daarnaast schoorvoetend de Do Not Track-standaard, een optie in Chrome, waarmee je websites kunt vragen om je niet te volgen tijdens het surfen. Je kunt die optie vinden door op het slotje in de adresbalk te klikken, waar je ook andere toestemmingen eenvoudig kunt instellen.


Wie Chrome al heeft geïnstalleerd, hoeft in principe niets te doen om de nieuwe functionaliteit te krijgen, omdat Google de browser automatisch updatet.

Wie Chrome nog niet op zijn pc heeft staan, kan terecht bij de downloadlink in dit artikel. Voordat je het programma kunt downloaden, moet je wel eerst akkoord gaan met Googles voorwaarden.