Epson zet de PX730WD, alias de Artisan 730, neer als de ideale printer voor de hobbyfotograaf, maar hij laat zich ook makkelijk inpassen in je thuisnetwerk. De all-in-one werkt met zes kleuren Claria dye-inkt. Elke cartridge heeft volgens Epson honderdtachtig spuitmondjes die druppeltjes van 1,5 picoliter (een biljoenste deel van een liter) op papier zetten.

Het toestel beschikt over een papierlade met ruimte voor zowel gewoon A4-papier als fotopapier tot 13 x 18 centimeter. In- en uitvoerlades bevinden zich allebei aan de voorzijde achter een afsluitbare klep, die opengaat als je de printer aanzet. Door de geïntegreerde duplexmodule kan je automatisch dubbelzijdig afdrukken.

Schijfjes bedrukken
Een fraaie extra is de mogelijkheid om ook cd’s en dvd’s te bedrukken. Vlak boven de uitvoerlade bevindt zich een speciaal cd-schuifje dat je opent en sluit met een aparte knop op het frontpaneel. Als sluitstuk kan je je ook nog opgeven voor e-mailprint. Dan krijgt de printer een e-mailadres toegewezen, waarnaar je vanaf een andere computer of een mobiel apparaat een printopdracht kan sturen.

Scannen en kopiëren doe je het snelst vanaf het frontpaneel. Bij het kopiëren kan je opties meegeven voor papiersoort, afdrukkwaliteit en tweezijdig afdrukken. De droogtijd bij tweezijdig afdrukken verschilt naar gelang het type document, maar je kan die ook handmatig instellen tussen nul en zestig seconden. Daarnaast biedt het paneel menu’s voor onderhoudstaken en probleemoplossing.

Een scan kan je doorsturen naar de computer, een geheugenkaart of je standaard e-mailprogramma, vanwaar je de scan als bijlage kan mailen. Scannen met het scanprogramma biedt echter veruit de meeste opties, in verschillende modi. De resolutie is instelbaar van 50 tot 1.200 dpi en het programma geeft je de mogelijkheid om een voorbeeldscan te maken, die je makkelijk kan bijsnijden en corrigeren.

Conclusie
Vooral de fotohobbyist zal blij zijn met deze veelzijdige multifunctional. Met een tijd van 2:18 minuten voor een randloze 10 x 15-afdruk is de PX730WD niet de snelste, maar hij levert wel de beste kwaliteit. De Epson Stylus Photo PX730WD biedt de ideale mix van functies, kwaliteit en prijs.