De Lumix DMC-LX7 is een edelcompactcamera en beschikt dus over een vaste lens. Die heeft een zoombereik van 24-90 mm in kleinbeeldequivalent en onderscheidt zich door een grote lichtsterkte. Rond de lens zit een ring waarmee je het diafragma kan instellen in stappen van 1/3 stop. Via twee andere knopjes op de lens kies je de scherpstelmethode en de beeldverhouding.

Handig: je kan twee eigen combinaties van instellingen opslaan als 'Custom' opnamemodus. Ook zestien creatieve filters zijn van de partij, die alleen worden toegepast op jpeg-bestanden; de LX7 heeft immers ook een raw-formaat voor wie zijn foto's nog wil nabewerken.

De LX7 bevat een beeldsensor met 10 megapixel. Vanaf ISO 800 is er al luminantieruis te zien (heldere en donkere puntjes op egale kleurvlakken), die op ISO 1.600 erg prominent wordt. De ingebouwde ruisonderdrukking veroorzaakt bovendien een zichtbaar verlies aan scherpte bij de hoogste gevoeligheden van ISO 3.200 en ISO 6.400. Dankzij de lichtsterke lens zal je dergelijke hoge gevoeligheden gelukkig niet dikwijls nodig hebben.

In fijne structuren zoals bladeren op bomen is de beperking van de lagere resolutie zichtbaar, maar voor prints tot A4 is de scherpte ruim voldoende. De kleuren zijn contrastrijk, zonder dat ze onnatuurlijk aandoen.

Qua beeldkwaliteit wordt de LX7 nog overklast door systeemcamera's – zoals de Lumix GX1 – en door de Sony RX100 met zijn grotere sensor. Maar door de compacte afmetingen en het lage gewicht is het een ideale camera om overal mee naartoe te nemen. De handige bediening nodigt je uit om naar hartenlust de creatieve mogelijkheden te verkennen.