Evernote, het ultieme digitale notitieblok, krijgt er een maatje bij op Windows. Met Skitch, een handige screenshottool, maak en bewerk je snel en vakkundig een beeld.

Er zijn talloze gratis programma’s om screenshots mee te maken en bewerken, maar er is geen die zo’n nauwe samenwerking heeft met Evernote als Skitch. Dit screenshotprogramma was al te vinden op de meeste toestellen (iOS, Mac OS X, Android) waar je dit populaire ‘digitale brein’ kan installeren, maar Windows-ondersteuning ontbrak tot nu toe.

[download_file]

Skitch doet dingen niet wezenlijk anders dan andere screenshotsoftware. Je maakt een afdruk van (een gedeelte van) je scherm en kan vervolgens handige extra’s toevoegen. Zo kan je tekst in kleur uitlijnen, pijlen toevoegen of tekst in het beeld tikken.

Uiteraard is de integratie tussen Skitch en Evernote waterdicht. Als je een screenshot neemt in Skitch, kan je die direct importeren naar een notitieboek en omgekeerd kun je screenshots in Evernote direct openen met Skitch.

Een leuke extra is de mogelijkheid om wegenkaarten binnenin Skitch te openen om vervolgens met symbolen en pijlen wegwijzers toe te voegen. Het resultaat kan je vervolgens eenvoudig opslaan.


Naast een versie voor Windows 7 zijn de makers van Evernote ook Windows 8 niet vergeten, met een gloednieuwe Skitch-app voor de Windows Store die zijn voordeel doet met de touchscreenmogelijkheden van het nieuwe besturingssysteem. 

Je kan deze nieuwe app vinden door op de link te klikken, maar uiteraard kan je de app ook rechtstreeks vinden in de Windows Store.