Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Heb je een smartphone die verbinding kan maken met het internet én een gps-functie aan boord heeft? Dan kan je met de app van Foursquare eender waar ter wereld ‘inchecken’. Anders gezegd: telkens je incheckt, laat je aan al je vrienden en volgers op Facebook en Twitter weten waar je op dat ogenblik bent.

STAP 1 / Account aanmaken

Ga naar www.foursquare.com en log in met je Facebook-account. Onderaan de homepage staan de links naar de apps, gerangschikt volgens de smartphone die je gebruikt (iPhone, Android, Blackberry, Windows Phone, andere). Nog één basisvereiste om ten volle van Foursquare te genieten: je moet van een beetje competitie houden.

 

STAP 2 / Inchecken

Op Foursquare draait alles om virtuele punten en onderscheidingen. Check je vaker in dan je kroegmakkers, dan kan je extra punten verdienen en stijgt je score. Trek je het vaakst naar dat plaatselijk museum, dan kom je in aanmerking voor een badge.

Inchecken is makkelijk: je opent de app op de locatie waar je op dat ogenblik bent en je drukt op Check In. Via de knop Friends lees je waar je Facebook-contacten allemaal hebben ingecheckt. Na je eerste activiteit ontvang je ter aanmoediging de Newbie-badge. Als je dertig keer incheckt op dezelfde locatie krijg je de Super User-badge. Wanneer je het meest hebt ingecheckt op een bepaalde locatie, kan je zelfs de ‘mayor’ van deze locatie worden.

 

STAP 3 / Kortingen verdienen

Een aantal horeca-uitbaters speelt in op deze nieuwe trend en trakteert hun gasten bijvoorbeeld op een gratis aperitief wanneer die voor de derde keer inchecken in hun restaurant. Het personeel houdt op een monitor in de gaten welke Foursquare-leden hun boekenwinkel, bloemenzaak, kroeg of restaurant aandoen. Op die manier wordt Foursquare de vervanger van de ouderwetse ‘zegeltjes’. Wie incheckt, kan ook een tip toevoegen en zelfs een foto nemen en publiceren op Foursquare, zodat hij nog meer punten verdient. Zo zorg je dat anderen jouw aanraders lezen en stijgt je ranking als bon vivant.