Als grondlegger van de all-in-one heeft de iMac van Apple weinig introductie nodig. Als stijlicoon valt op de afwerking niets aan te merken. Een superstrak draadloos toetsenbord en muis, en een netjes afgewerkt scherm met sobere aansluitingen achteraan. Dat scherm is van een schitterende kwaliteit, wat in zekere mate de hogere prijs rechtvaardigt. De snelle Core i5 quadcoreprocessor van Intel zorgt voor genoeg snelheid, ook al is ie nog van de oude generatie.

Op de integratie van de nieuwe, snellere en koelere processors is het bij Apple nog even wachten. Bij de iMac hoort Mac OS X, maar je kan er ook altijd Windows 7 op installeren als je dat nodig acht. De iMac heeft geen touchscreen, maar je voelt gewoon dat Apple de all-in-one computer onder de knie heeft: op de iMac kan je weinig opmerken. Kortom, een prima machine, al kan het prijskaartje voor sommige mensen een struikelblok zijn.

De iMac is een prachtige machine met een bloedmooi scherm, maar als ik puur naar prijskaartje bekijk, zijn er interessantere alternatieven. Hecht je veel belang aan het design? Dan loont de iMac wel de moeite.