Heb je gedeelde mappen waarin foto’s staan? Op die manier kunnen ook andere pc’s in je netwerk je foto’s bekijken. Enig nadeel is dat zij je foto’s ook kunnen wijzigen en zelfs verwijderen. Wil je dat niet, zorg er dan voor dat je map ‘read-only’ of ‘alleen-lezen’ wordt. Hoe je dat doet? Selecteer de map, klik er met de rechtermuisknop op en kies Eigenschappen. Ga naar het tabblad Delen en klik op Geavanceerd delen. Vink Deze map delen aan, klik op Machtigingen en verwijder de vinkjes voor Volledig beheer en Wijzigen, zodat er enkel bij Lezen nog een vinkje staat.