Met het handige SubSonic verander je je computer in een persoonlijke muziekstreamingdienst voor in huis.

Streamingdiensten zijn mateloos populair, omdat ze je voor een klein bedrag per maand miljoenen nummers laten beluisteren op elk mogelijk toestel. Als je echter een aanzienlijke verzameling muziek op je thuis-pc hebt staan, is het met het gratis programma Subsonic ook mogelijk om een persoonlijk Wifi-radiostation te bouwen voor alle toestellen in je huiskamer.

[download_file]

Subsonic maakt via je router een eigen webserver aan, waaraan je lokale mappen kunt koppelen die je favoriete muziek bevatten. Als je alles eenmaal hebt ingesteld, kun je simpelweg via je browser inloggen en de ingebouwde jukeboxfunctie gebruiken om muziek af te spelen via elk toestel binnen je thuisomgeving dat verbinding kan maken met je thuisnetwerk.


Uiteraard is het ook mogelijk om Subsonic te koppelen aan je favoriete mediaspelers (Winamp, Windows Media Player) maar het programma heeft van zichzelf meer dan voldoende opties om dit niet te hoeven doen.

Het staat je vrij om ook video en podcasts toe te voegen aan je ‘privé-omroep’ en het is zelfs mogelijk om in de gaten te houden welke media het meest populair is.

De makers van Subsonic hebben zelfs een mobiele app uitgebracht (iOS, Android, Windows Phone) om je luistercomfort nog verder te vergroten. Met een beetje geknutsel heb je zodoende een persoonlijke versie van Spotify in handen, zonder bijkomende kosten.

Subsonic werkt op alle populaire besturingssystemen en biedt ondersteuning voor werkelijk elk mogelijk audioformaat. Wij bieden hier de Windows-versie aan; de andere versies kun je vinden op de projectpagina.