Hoe zorg ik ervoor dat de vensters van toepassingen als Word, Excel, Verkenner en Internet Explorer bij het opstarten altijd gemaximaliseerd zijn? Soms verklein ik namelijk de vensters tijdens het werken en wanneer ik die toepassing de volgende keer opstart, krijg ik dan ook weer het verkleinde venster te zien – en dat vermijd ik liever.
Ludo Van Loon

Je kan het alvast met de volgende aloude truc proberen. Klik de snelkoppeling van de betreffende applicatie met de rechtermuisknop aan en kies Eigenschappen. Ga naar het tabblad Snelkoppeling en selecteer bij Uitvoeren de optie Gemaximaliseerd. Sommige toepassingen negeren echter die instelling of laten ze links liggen wanneer je bijvoorbeeld vanuit het programma zelf een optie als Openen in nieuw venster selecteert.
Kan die oplossing je niet helpen en heb je er niets op tegen een klein programmaatje op de achtergrond te draaien, surf dan naar de site van SouthBaypc voor het gratis tooltje AutoSizer. Na installatie kan je dan vanuit het systeemvak van de Windows-taakbalk de gewenste locatie en grootte van elk geopend venster instellen. Start je die toepassing een volgende keer op, dan onthoudt ze de ingestelde waarden zolang AutoSizer op de achtergrond actief is.