Een goed jaar geleden verraste Parrot ons met een quadrocopter. Vandaag volgt de 2.0, voor nog meer vliegplezier.

De tijd dat Parrot enkel bluetooth carkits maakte, is al lang voorbij. De eerste AR Drone verraste bij zijn lancering door de bediening op de iPhone, en later ook op Android. Enig minpunt was misschien de stabiliteit, die zeker bij buitengebruik niet altijd even indrukwekkend was. Versie 2.0 brengt verbetering op dat vlak, en vooral ook een HD-camera.

Vooraan in de quadrocopter bevindt zich een HD-camera die in 720p kan opnemen, een noodzakelijke upgrade vergeleken met de VGA-resolutie van het vorige model. De beelden zijn uitstekend, en de buurman bespioneren wordt opeens een stuk gemakkelijk! Helaas niet stiekemer, want de vier propellers van het ding maken nog steeds ontzettend veel lawaai. Opgenomen video’s of foto’s kan je meteen op je iPhone of Android bekijken, of via USB inladen op je computer.

De bediening is een stuk handiger. Voortaan zit er een digitaal kompas in de AR Drone 2.0 om je quadrocopter beter te besturen, zonder dat je rekening moet houden waar de voorkant is. De extra sensors zorgen trouwens voor de nodige stabiliteit om buitenshuis goed te kunnen vliegen. De batterij blijft een pijnpunt met een autonomie van 12 minuten. Ten slotte heeft de Drone 2.0 een nieuw trucje geleerd: de sideflip. Kortom: rasecht speelgoed voor volwassenen, maar wel met een pittig prijskaartje.