De E2251 Fwu is een Full HD LED-scherm met als belangrijkste troef dat je maar één USB-kabel nodig hebt om hem aan te sluiten. Die zorgt zowel voor de toevoer van beeld als energie. Wel een vereiste: twee vrije USB-poorten op je laptop.

Het scherm opstellen is snel gebeurd. Je klikt het in de voet, en plooit het snel in de juiste positie. Heb je geen zin om met de voet te slepen, dan kan je het scherm ook zo tegen zijn staander laten leunen. Een en ander betekent dat je hem makkelijk als tweede scherm voor je laptop kan inzetten, en dat je niet met zware opladers hoeft te zeulen als je hem meeneemt in je rugzak. Jawel, volgens AOC is dit een draagbare monitor. Nu weegt ‘ie inderdaad niet veel, maar als je ’t mij vraagt: een 22 inch monitor steek ik liever niet in mijn handtas.

Dit scherm levert mooie, redelijk donkere kleuren, al zie ik hem vooral inzetbaar voor kantoortoepassingen. Voor een filmpje of een grafisch zware game moet er simpelweg te veel data door die ene kabel. Video, en zeker HD, levert een redelijk schokkerig beeld. Dit is wel een goeie compagnon voor een kantoorwerker die gelooft in veel schermtegoed.