Intro

Of het goed voor je hart is, laat ik in het midden, maar met de sportzomer van 2012 kan het niet anders dat echte sportfanaten al eens een wedstrijd volgen tijdens de kantooruren. Maar wat als de baas moeilijk doet?

Sport en zomer gaan hand in hand, en traditioneel zullen sportliefhebbers tijdens de kantooruren belangrijke wedstrijden moeten missen. Tenzij je die live op je computerscherm volgt natuurlijk. Omdat waarschijnlijk niet elke werkgever dit op prijs stelt, is er Dexpot. Met deze software kan je supersnel tussen verschillende bureaubladen wisselen. Hoef je je geen zorgen meer te maken als de baas ineens om de hoek verschijnt.

STAP 1: Geen extra’s, dank u

Switchen tussen bureaubladen is jammer genoeg nog geen standaardfunctie in Windows, maar gelukkig bestaat er software die dat wel kan. DEXPOT registreert probleemloos verschillende bureaubladen en heeft tegelijk een waslijst opties aan boord om alles naar eigen wens in te stellen.

Klik boven aan de website op DOWNLOAD en kies de stabiele versie. Werkt de download niet, dan vind je onderaan alternatieve downloadlinks. Dubbelklik op het installatiebestand en volg alle stappen. Zorg zeker dat je de zogenaamde PC SUITE niet installeert. Na installatie nestelt Dexpot zich in je taakbalk, rechts onderaan.

 

STAP 2: Sneltoetsen instellen

Als je de muiscursor boven Dexpot plaatst, verschijnen er vier bureaubladen die standaard worden ingesteld. Je kan hiertussen wisselen met sneltoetsen die je zelf kiest. Rechtsklik onderaan op DEXPOT, kies INSTELLINGEN en daarna BESTURING. Hier zie je zeven acties waaraan je sneltoetsen kan koppelen. Je kan elke toets op je klavier gebruiken, in combinatie met ALT, CTRL, WINDOWS of SHIFT.

Om een sneltoets te kiezen, dubbelklik je op WISSEL DESKTOP en kies je per desktop een aparte toetsencombinatie. Kies best wel een gemakkelijke combinatie, zodat je snel kan reageren wanneer dat nodig is. Kijk ook zeker na of die toetsencombinatie nog niet door Windows zelf wordt gebruikt.

 

 

STAP 3: Altijd opstarten

Standaard wordt Dexpot voorzien van vier bureaubladen, maar dat belet jou niet om er meer te creëren. Je kan tot 20 stuks gaan, maar of dit het overzicht bevordert …? Belangrijker is de selectie van het startbureaublad. Kies hier het nummer van je hoofdbureaublad – meestal nummer één – en vergeet ook niet om onderaan START AUTOMATISCH MET WINDOWS aan te vinken.

Eens alle instellingen bepaald zijn, bewaar je best het profiel door onderaan op BEWAAR ALS te klikken en het profiel een naam te geven.

 

STAP 4: Belastende vensters

Nadat je het aantal bureaubladen en sneltoetsen hebt ingesteld, kan je beginnen met elk bureaublad vorm te geven. Zo kan je op het eerste bureaublad bijvoorbeeld alle werkgerelateerde vensters openen, en op het tweede je Facebook-pagina. Kies misschien nog enkele sportwebsites op verschillende bureaubladen.

Weet wel dat alles in Dexpot op de achtergrond actief blijft. Hoe meer vensters per bureaublad, hoe harder je computer moet werken. Hou er rekening mee dat livestreams gewoon blijven doorlopen, ook al heb je gewisseld van bureaublad.

 

 

 

STAP 5: Heel stiekem

Wekt de installatie van Dexpot argwaan? Ook daar is een oplossing voor, en wel in een versie die je kan uitvoeren vanaf een USB-stick. Surf naar de website van Dexpot en kies bij DOWNLOAD onderaan DEXPOT PORTABLE (USB STICK).

Pak het zip-bestand uit in een nieuwe map op de USB-stick en dubbelklik op DEXPOT.EXE om Dexpot te starten. Ben je klaar met stiekem sport kijken? Sluit dan Dexpot, verwijder de USB-stick, en geen mens die vermoedt dat je allesbehalve gewerkt hebt op je computer. Wil je echt alle sporen verbergen, dan wis je best ook de historiek van je internetbrowser.

Zie je liever het filmpje van deze workshop? Klik dan hier.