Microsoft Outlook is een prima e-mailclient zolang die probleemloos werkt. In de praktijk komen problemen echter geregeld voor, maar dankzij Microsoft Outlook Configuration Analyzer Tool zou je die voortaan sneller moeten kunnen oplossen.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Spoor fouten op in Outlook

Microsoft Outlook is ongetwijfeld een van de populairste e-mailclients, zowel voor persoonlijk als zakelijk gebruik. Als je sommige fora erop naleest, blijken er nochtans geregeld problemen op te duiken met deze toepassing. Microsoft Outlook Configuration Analyzer Tool is een nieuw programma dat er speciaal op gericht is de oorzaak van Outlook-problemen op te sporen.

De bedoeling is dat Outlook (2007 of 2010) actief is wanneer je een scanronde start in Microsoft Outlook Configuration Analyzer Tool (kortweg OCAT). Als je een volledige scan wil mag je al snel op zo’n 10 minuten rekenen. OCAT analyseert namelijk verschillende onderdelen van Outlook  en dat blijkt dus de nodige tijd te vergen.

[download_file]

Na afloop van de scan kan je een rapport opvragen. Dat is in diverse rubrieken ingedeeld. Zo krijg je informatie over de aangemaakte profielen, over de geïnstalleerde plug-ins en over de updates die je voor Outlook hebt doorgevoerd. OCAT wijst je daarbij op potentiële problemen. Outlook blijkt bijvoorbeeld niet helemaal up-to-date of je hebt je pst-bestand op een gedeelde netwerkmap gestockeerd, wat niet zo betrouwbaar is. Ook krijg je bijkomende feedback over Outlook-crashes die desgevallend zijn opgetreden.

De tool is dus zuiver informatief en wijst je alleen op mogelijke probleemgevallen. Problemen oplossen zit er dus niet bij: dat moet je dus nog altijd zelf doen, op basis van het aangereikte advies.

External links

Spoor fouten op in Outlook