YouTube is een waar walhalla voor muziekfans. Met het professioneel uitziende RipTunes rip je muziekvideo's in mp3 en maak je er snel een leuke ringtone van.

YouTube is een waar walhalla voor muziekfans. Met het professioneel uitziende RipTunes rip je muziekvideo’s in mp3 en maak je er snel een leuke ringtone van.

YouTube staat niet alleen vol leuke video’s, maar zit ook tjokvol zeldzame muziek die toegewijde gebruikers hebben geüpload. De makers van RipTunes spelen brutaal in op deze trend en maken een programma dat je die muziekvideo’s niet alleen makkelijk laat doorzoeken, maar ze ook razendsnel laat omzetten naar mp3 of ringtone.

[download_file]


RipTunes ziet er ook heel anders uit dan de meeste groezelige programma’s voor het omzetten van YouTube-video’s naar mp3. Het ontwerp is slim gekopieerd van iTunes en dankzij de uitstekende zoekfunctie kom je snel uit bij de juiste nummers. Geripte nummers komen terecht in een aparte bibliotheek en je kunt de voortgang van de conversie in de gaten houden in een aparte wachtrij.

Toch wel de leukste functie van RipTunes is zijn vermogen om ringtones te maken van gedownloade nummers, via een eenvoudige audiobewerker. Hier selecteer je het juiste segment en exporteer je het naar mp3-formaat voor Android of m4r-formaat voor iPhone.


Omgezette nummers verschijnen tenslotte ook nog eens automatisch in iTunes, zodat je ze snel kunt overzetten naar een iPhone of iPhone Touch.

Het concept van RipTunes werkt uitstekend, al verwachten we niet dat het een lange levensduur zal hebben. Anders gezegd: we denken dat Google het niet op prijs zal stellen dat dit programma op vakkundige wijze zijn videobibliotheek plundert en de buit naar mediaspelers transporteert.

Zolang RipTunes niet offline wordt gehaald, is dit een leuk programma om snel een nieuwe ringtone mee in elkaar te flansen.