De TG-820 is een stevig baasje: hij is waterdicht tot op 10 meter, overleeft een val van 2 meter hoogte, werkt in vrieskou tot -10°C en is bestand tegen een druk van 100 kg.

Aan de bovenkant staan een aan/uit-schakelaar, de ontspanknop om foto's te maken, en een kleine hendel om in en uit te zoomen. Naast het erg scherp lcd-schermpje vinden we nog een Record-knop om een video-opname te starten, en een jogdial waarmee je het cameramenu bedient.

Opvallende presets
Dat menu is erg uitgebreid maar overzichtelijk. Een Guide-menu legt uit waarvoor de instelllingen dienen. We vinden heel wat scènepresets, waaronder aparte presets voor Kat en Hond.

Ook onderwater is er keuze, uit landschap, macro en actie; deze onderwaterpresets voegen een rode tint toe aan je foto's. Bovendien zijn er ook heel wat digitale filters waarmee je je foto meteen een bepaalde look aanmeet. Helemaal retro is de preset Punk, die alle kleuren in je foto omzet naar zwart en roze.

De camera kiest onderwater voor sluitertijden van 1/60 of 1/30 seconde, wat op het randje is voor scherpe opnames. De zoomlens geeft heel wat tonvervorming, waardoor rechte lijnen krom lijken te lopen.

In het ondiepe zwembad waar wij de camera proberen, krijgen we een natuurlijker resultaat zonder de onderwaterpresets. De autofocus werkt ook onder water redelijk betrouwbaar en snel. Ook video's (in Full HD) zien er prima uit.

Het voornaamste minpunt is de sterke ruisonderdrukking. Zelfs op ISO 100 en ISO 200 past de TG-820 al heel wat ruisonderdrukking toe, wat ten koste gaat van de scherpte.
 

External links

Olympus