Snel grafieken maken

Je hebt in een of andere applicatie een tabel met cijfers gecreëerd en die had je nu graag in een kleurrijke grafiek omgezet. Dat kan natuurlijk wel met een spreadsheetprogramma, maar met Graphs Made Easy  gaat het nog net iets vlugger.

Graphs Made Easy laat je ruwweg op twee manieren grafieken creëren. Ofwel voer je het cijfermateriaal rechtstreeks in het programma zelf in, ofwel importeer je cijfergegevens. Doe je dat rechtstreeks in het programma, dan kies je eerst het grafiektype uit (Line, Bar, Pie, Area, Series of Stack) en vervolgens voer je de cijfers in (bijvoorbeeld: taartpunt 1 is 45, taartpunt 2 is 58, enz…). Naarmate je gegevens invoert, zie je de grafiek in real time veranderen.

[download_file]

Importeren is een andere optie. Gegevens rechtstreeks uit, zeg maar, een Excel-bestand ophalen is niet mogelijk, maar via een ommetje langs het Windows klembord kan het weer wel. Op die manier haal je trouwens data op uit verschillende programma’s, zoals Excel, Calc, Word, enz. Uiteraard moet je ook hier aangeven welk grafiektype je verkiest.

Grafieken kan je op allerlei manieren nog aanpassen en verfraaien in Graphs Made Easy. Je kan er bijvoorbeeld tekstlabels aan toevoegen, of een achtergrondafbeelding, of je past de kleuren en lijnen aan.

De gemaakte grafieken sla je standaard in een eigen bestandsformaat op (.gme), maar het is ook mogelijk de grafieken in de vorm van een afbeelding te exporteren (gif, png, jpg, bmp of emf).

Graphs Made Easy kan niet tippen aan de mogelijkheden die een krachtpatser als Excel je biedt, maar voor snelle grafieken is het best wel bruikbaar.

External links

Snel grafieken maken