Torrentcliënten genoeg, maar de populaire jongens hebben last van overgewicht. Tijd om uit te kijken naar het eenvoudige qBittorrent.

Overgewicht is de vloek van de meeste gratis Windows-programma’s. De ontwikkelaars stoppen door de jaren heen steeds meer extra’s in hun product, voegen adware toe en drijven hun fans daarmee tot wanhoop. Vanzelf steekt dan weer een lichtvoetig alternatief de kop op en begint het hele verhaal weer van voren af aan.

[download_file]

Zo ook met uTorrent. Al een paar jaar is dit programma een van de favoriete Bittorrent-cliënten ter wereld, maar sinds Bittorrent het roer overnam, sluipen steeds meer functies naar binnen waar de meeste gebruikers geen behoefte aan hebben. Vooral de steeds grotere hoeveelheid adware-opties zijn een mijnenveld.


In versie 3.2 moet je tot drie keer toe ongewenste software en zoekbalken wegklikken. Heb je hier geen behoeft meer aan, is het opensourceprogramma qBittorrent zeker geen slechte keuze. De interface is eenvoudig en herkenbaar en ervaren gebruikers zullen alle opties terug vinden die ze nodig niet hebben.

Dus, als je af wilt van de toeters en bellen, download dan snel qBittorrent via de bijgevoegde link. We verwijzen je naar de laatste stabiele versie. De nieuwste (instabiele) versie vindt je op de projectpagina.