Maak van je bureaublad een mozaïekfoto!

Windows 7 laat je standaard toe een reeks foto’s in de vorm van een diashow als screensaver of bureaubladachtergrond in te stellen. Animosaix gaat op hetzelfde elan verder en maakt van je screensaver of bureaublad een heuse fotomozaïek.

Tijdens de installatie van Animosaix is het wel even opletten. Tenzij je de Babylon-software mee op je systeem wilt verwijder je best de drie vinkjes en klik je op Decline. Wellicht vraagt de tool ook om je toestemming voor het op halen en installeren van additionele componenten, met het oog op een vlottere werking van de animaties. Bij nader toezien blijkt het om DirectX-componenten te gaan.

[download_file]

Meteen na de installatie stelt Animosaix voor de foto’s uit een aantal standaardmappen op te halen, om daarmee de mozaïek samen te stellen. Het spreekt echter vanzelf dat je (ook) andere mappen kunt instellen.

Er zijn trouwens nog wel een paar instellingsmogelijkheden. Voor de bureaubladachtergrond kan je onder meer de grootte van de mozaïektegels instellen evenals de positie van de mozaïek (Fill of Fit). Verder is het mogelijk de foto’s te beperken tot die exemplaren die dezelfde oriëntatie als je bureaublad hebben (liggend of staand). Ten slotte stel je ook de verversingsfrequentie in (standaard wordt de mozaïek om de 15 minuten aangepast).

Naar de screensaver toe zijn er minder instelmogelijkheden: hier kan je, naast de wachttijd, alleen de kwaliteit en de snelheid van de animatie instellen.
Zo’n screensaver steekt overigens wel aardig in elkaar: je krijgt eerst een globaal beeld van de mozaïek, waarna de tool volgens een pseudo-toevallig patroon steeds verder inzoomt op de tegels, tot je die geheel uitvergroot op het scherm ziet verschijnen.

External links

Maak van je bureaublad een mozaïekfoto!