PC Decrapifier heeft een nobel streven: alle overbodige software te verwijderen die de fabrikant van je nieuwe pc of laptop ongevraagd installeerde.

PC Decrapifier onderscheidt zich van de massa gratis onderhoudssoftware door zich op een specifieke categorie software te richten. Wie namelijk een nieuwe pc of laptop koopt, kan er donder op zeggen dat die vol staat met voorgeïnstalleerde software die je schijfruimte en werkgeheugen kosten. Antivirusscanners als McAfee en Norton of Office-proefpakketten zijn niet altijd welkome, hoe graag de fabrikant dit ook wil.

[download_file]

Herstelpunt
Voordat PC Decrapifier ook maar iets doet, vraagt het je een herstelpunt te maken in Windows. Zo voorkom je dat een van de verwijderde programma’s onherstelbare beschadigingen aanbrengt. Het vraagt ook of de gescande computer gloednieuw is of al langer wordt gebruikt. Daarna gaat het een lijst af van de bekende verdachten en verwijdert ze een voor een van je systeem. Bij elke applicatie in de lijst heb je zelf de keuze om te verwijderen of te laten staan..

Als je klaar bent met de reiniging vraagt PC Decrapifier je meteen of je andere geïnstalleerde software wilt verwijderen. Programma’s als Revo Uninstaller zijn hierin gespecialiseerd, maar als je dit liever wilt combineren met de voorgaande opruiming kan het wat tijd besparen.

We kennen PC Decrapifier al een tijdje, maar de auteur blijft bezig om de meest (on)populaire programma's toe te voegen aan zijn zwarte lijst. De laatste update dateert van december vorig jaar, maar zolang Windows het dominante besturingssysteem is, kan deze assistant van onschatbare waarde zijn. PC Decrapifier is alleen gratis voor persoonlijk gebruik.

External links

PC Decrapfier