Concenturio 1.1

Je hebt heel wat om je hoofd en dus vergeet je wel eens een taak of afspraak. Nu zijn er wel een aantal tools en services die je aan zulke zaken herinneren, maar die zijn vaak onnodig complex of weinig overzichtelijk. Concenturio is ook zo’n ‘reminder tool’, maar dan zonder overbodige ballast.

Meteen na de installatie nestelt het programma zich in het systeemvak van de Windows taakbalk. Klik je het icoontje aan, dan verschijnt het programmavenster van Concenturio. Dit venster bevat drie tabbladen.

[download_file]

Overeenkomstig het adagium   valt er op het tabblad Settings (Instellingen) alvast weinig te beleven. Je kan hier eigenlijk alleen maar aangeven of je bij het opstarten op eventuele updates wil laten checken en of het programma geminimaliseerd moet starten.

Het tabblad Single task spreekt eigenlijk voor zich. Dat laat je toe welgeteld één taak of afspraak in te voeren. Je legt eerst en vooral het tijdstip vast (over x-aantal minuten of op een absoluut tijdstip, bijvoorbeeld om 15:23 uur), waarbij je tevens aangeeft of de herinnering nog moet verschijnen als je pc bijvoorbeeld op dat moment niet was ingeschakeld. Verder vul je de inhoud van de taak of afspraak in en geef je aan welk type notificatie je wil krijgen: een pop-upvenster en/of een geluidssignaal. Voor dit laatste kan je ook een eigen audiobestand aanwijzen.

Een tweede, derde, … taak invoeren is niet mogelijk vanuit het tabblad Single task en repetitieve taken evenmin. Dat kan gelukkig allemaal op het tabblad Task list. Hier kan je niet alleen een eenmalige herinnering instellen op een welbepaald tijdstip (al dan niet op een latere dag) en aangeven of de taak automatisch uit je lijst moet verdwijnen zodra de notificatie is verschenen, het is ook perfect mogelijk een repetitieve taak of afspraak in te geven.  Dat kan bijvoorbeeld elke dinsdag zijn, of van maandag tot woensdag, of op de 5de dag van elke maand, enz.

Handig is ook dat wanneer je een notificatie krijgt, je de gelegenheid hebt die over x-aantal minuten nog eens te laten herhalen.
Concenturio is dus een beperkt programma, maar net daardoor zeer handig als digitale knoop-in-de-zakdoek!

 

External links

Concenturio 1.1