Visions is een leuke fotobeheertool met als opvallendste eigenschap dat hij je foto's in verschillende 3D-weergaves laat bekijken.

Visions 1.4.1.1768

Er bestaan tal van fotobeheerprogramma’s, maar Visions voegt er eigen accenten aan toe: de weergaves in “3D” zijn natuurlijk de meest opvallende.

De makers van Visions pakken zwaar uit met hun “vernieuwende 3D image management system” (inclusief acroniem 3DIMS), maar in de praktijk loopt het nog zo’n vaart niet. Wel is het zo dat je je foto’s in verschillende 3D-achtige weergaves kan bekijken, met ronkende namen als Cylinder, Colosseum, Vertical Wheel en Carousel.

[download_file]

Handig, temeer omdat verschillende fotomappen zich elk in een ander ‘board’ – een collectie, zeg maar – laten bekijken, wat manipulaties vergemakkelijkt als het verplaatsen van foto’s van de ene naar de andere map (board) of het simultaan bekijken en vergelijken van foto’s uit verschillende mappen.
Het album laat zich ook vlot navigeren met de muisknoppen en met diverse toetscombinaties.

Visions is echter meer dan een fotoalbum met een 3D-twist. Een ingebouwde editor laat je namelijk ook toe foto’s te bewerken. Deze editor is erg gebruiksvriendelijk en duidelijk bedoeld voor het snellere retoucheerwerk. Bij elke manipulatie hoort tevens een miniatuurvoorbeeld, zodat je meteen een idee krijgt van het effect.

Deze manipulaties zijn ingedeeld in een aantal rubrieken, met name Fixes (Auto Color, Fix Gamma, Remove Red Eye, …), Adjustments (Brightness, Rotate, Flip, Zoom, …) Effects (een 18-tal effecten) en Artwork (met een 13-tal meer artistieke effecten).
Visions kan je ook handig inzetten om foto’s met anderen te delen: met een muisklik mail je een fotoselectie door (al dan niet in een kleiner formaat) of leg je een verbinding met Flickr of fotosharing service 23hq.com.

Tot slot heeft Visions nog een afdrukmodule aan boord waarmee je foto’s in uiteenlopende ontwerpen kan vormgeven en afdrukken.  Dat gaat van visitekaartjes over wenskaarten tot kalenders en fotoboeken.

Wel even opletten bij het installeren van dit programma: standaard wordt namelijk ook de Visionsbar mee geïnstalleerd en worden je start- en zoekpagina aangepast. Vinkjes verwijderen dus, als je dat niet wilt!

External links

Visions 1.4.1.1768