Opslagdienst Dropbox krijgt dan wel concurrentie van Google Drive, het is lang niet uitgeteld. De nieuwe versie uploadt automatisch je foto's als je je smartphone of camera aan je pc hangt.

Dropbox, een populaire oplossing om belangrijke bestanden te synchroniseren naar al je toestellen, voegde de nieuwe functie toe aan zijn laatste versie voor Windows, Mac en Linux. Wie na installatie een tablet, smartphone, camera of SD-card aansluit op zijn computer kan zonder iets te doen zijn genomen foto’s en video’s automatisch uploaden naar de Dropbox-website.

[download_file]


Wie de nieuwe functie wil inschakelen van Dropbox 1.4, klikt met rechts op het Dropbox-symbool in het systeemvak en kiest voor de optie Preferences. Je ziet nu een link naar Change Autoplay settings, die leidt naar een optie binnenin Windows waar je bepaalt hoe een extern apparaat zich gedraagt als het wordt gekoppeld aan je computer. Kies hier de apparaten die je wilt laten automatiseren door Dropbox en sla de wijzigingen op. Dropbox maakt dan een nieuwe map aan waar je mobiele media in verschijnt.

Grais opslag voor avonturiers
Om mensen aan te moedigen de nieuwe functie te gebruiken, belooft Dropbox extra gratis opslag voor iedereen die hem wil uitproberen. Bij de eerste keer krijg je 500 MB gratis en als je meer beelden uploadt, krijg je er nog eens 3 GB gratis bij. Omdat er geen optie is om een select aantal foto’s te uploaden, raden we je aan om deze functie voorzichtig te gebruiken, als je tenminste niet binnen de kortste keren zonder opslag wilt komen te zitten.

Voor toekomstige versies kan deze functie nog wel wat werk gebruiken, maar we blijven Dropbox een bijzonder gebruiksvriendelijke opslagtool vinden, met handige mobiele apps en een doodsimpele interface. Wij bieden je hier de nieuwe Windows-versie aan; andere platforms kun je vinden op de Dropbox-website.