Onze collega van ZDNet kon vlak na de lancering van de Galaxy SIII het toestel even in handen nemen. Hier krijg je zijn eerste bevindingen.

 

Dun en licht is wat meteen opvalt aan dit toestel. Voor een smartphone met een 4,8 inch-scherm en 2.100 mAh-batterij is dat knap gedaan. Je kan het toestel trouwens ook openen om de batterij te vervangen.

Korte hands on met de Samsung Galaxy SIII.

Het is nog iets te vroeg om te weten tot waartoe dit toestel allemaal in staat is, maar de Galaxy SIII reageert wel zeer vlot. Bijvoorbeeld wanneer je snel door je foto’s bladert.

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung is groot, maar niet enorm zoals bij de Galaxy Note. Met zijn 136,6 x 70,6 x 8,6 millimeter is de SIII een paar millimeter groter dan de HTC One X.

)

Het toestel ligt goed in de hand en voelt niet te groot aan. Ook voor in je broekzak verwachten we niet meteen mopjes als “is that a Galaxy SIII in your pocket or are you just happy to see me?”

Prijs
Samsung kon na de persvoorstelling nog geen richtprijzen geven voor de Galaxy SIII. We weten enkel dat het toestel vanaf 29 mei in Europa beschikbaar is.

Vreemd genoeg biedt Vandenborre.be de 32 gigabyte-versie van de SIII aan voor 749,99 euro, weliswaar vanaf 29 mei. Ook de Nederlandse website van The Phone House pakt uit met het toestel voor 699 euro, al is hier niet duidelijk om welke versie het gaat.

Mogelijk hebben beide ketens ingeschat hoeveel het toestel zou kosten om hem zo als een van de eerste te koop te kunnen aanbieden, maar dan met een wachttijd tot eind deze maand.