De technologische wereld krijgt maar niet genoeg van toestellen waarin je je iPhone of iPod kan pluggen. Iomega geeft er een nuttige draai aan met deze Superhero, een toestelletje dat backups maakt van je iPhone en hem netjes van stroom voorziet.
De werking is vrij simpel. Je voorziet de SuperHero van stroom en een flash kaartje en plugt je iPhone in. Die wordt vervolgens gevraagd om de bijhorende app te downloaden. Vanaf nu zal de SuperHero een incrimentele back-up maken van je iPhone telkens je hem inplugt.


Praktisch komt dat erop neer dat de SuperHero vooral dienst doet als oplaadstation. Het toestel stond enkele weken op mijn bureau en heeft in die tijd twee keer een nieuwe back-up moeten maken. Al heeft dat waarschijnlijk veel te maken met je gebruik van je telefoon. De SuperHero blijkt bovendien nogal gevoelig voor updates. Zo besloot het toestel af en toe dat mijn iPhone niet het juiste model was voor deze charger, hoewel hij een dag eerder geen noemenswaardige problemen had.


De SuperHero is handig als alternatieve charger, en voor mensen die dan wel willen back-uppen, maar blijkbaar vaak vergeten om hun verschillende accounts te syncen. Wil je problemen vermijden, zorg dan wel dat alles in dezelfde versie blijft.