Steeds vaker werken Windows-gebruikers met 64 bit en het is fijn om te weten dat het uitstekende Malwarebytes Anti-Malware Free vanaf nu sneller scant op deze systemen.

Antivirusbescherming is goed in het buitenhouden van indringers, maar als malware langs hun defensie is geglipt, is het vaak minder goed in verwijdering achteraf. Daarom is het belangrijk voor elke pc-gebruiker om een aantal tools bij de hand te hebben die zich specialiseren in het uitroeien van hardnekkige malware als rootkits, scareware en ander onkruid.

[download_file]

Malwarebytes Anti-Malware Free is een van de populairste exemplaren in deze categorie en daar is een reden voor. Het komt voortdurend goed uit producttests, kan probleemloos draaien naast reeds geïnstalleerde antivirusoplossingen en is makkelijk te installeren voor beginnende gebruikers. Bovendien is het draagbaar, waardoor je het op een USB-stick kan meenemen naar een kennis met een pc vol vervelende malware.

Sinds de laatste keer dat we over Malwarebytes Anti-Malware Free schreven, is er veel meer verbeterd dan snellere scantijden op 64 bitsystemen. De ontwikkelaar heeft onder meer Delete On Reboot toegevoegd, dat lastige malware te lijf gaat die de internetverbinding afsluit. Daarnaast is het updateproces verbeterd en sinds versie 1.50 belooft de maker vijf maal snellere scantijden voor 32 bitsystemen.

Beschouw dit programma niet als een vervanger van reguliere antivirus, omdat deze gratis versie alleen is bedoeld voor crisisbestrijding. Voor voortdurende bescherming kan je ook de betaalde Pro-versie in huis halen, maar er zijn uiteraard ook uitstekende gratis antiviruspakketten die je voor de dagelijkse bescherming kan inzetten.