DriverIdentifier 3.9

Wie af en toe Windows installeert op een pc heeft het vast al meegemaakt: de installatie lijkt geslaagd, maar een snelle blik in het apparaatbeheer maakt meteen duidelijk dat er nog een paar drivers ontbreken: ‘onbekend apparaat’, klaagt Windows.

Wat gevorderde pc-gebruikers weten dat ze aan de hand van het 'vendor-id’ en het ‘product-id’ alsnog op het spoor van niet (correct) geïnstalleerde hardwarecomponenten kunnen komen.  DriverIdentifier neemt je dat manuele spitwerk uit handen.

[download_file]

Na een pijnloze installatie hoef je de tool maar op te starten en de knop Scan Drivers in te drukken. Het programma onderzoekt nu meteen je register en haalt alle vendor- en apparaatid’s naar boven.

Die informatie wordt automatisch naar de server van DriverIdentifier doorgespeeld en aan een uitgebreide, online database getoetst. Op basis daarvan krijg je dan een webpagina te zien met een overzicht van de gedetecteerde hardware, de (eventueel) al geïnstalleerde drivers en een indicatie of de driver up-to-date is.

Had je nog geen driver voorzien of blijkt die verouderd dan kan je die in principe met een muisklik alsnog binnenhalen en installeren. In principe dus, want soms durft DriverIdentifier wel eens de bal misslaan. Je doet er hoe dan ook goed aan eerst een systeemherstelpunt te maken en voor zover mogelijk vooraf te checken of de voorgestelde driver wel de juiste is.

Hoe dan ook, voor wie zich een speurtocht naar lastig te vinden drivers wil besparen kan DriverIdentifier een handige en tijdbesparende uitweg zijn.

External links

DriverIdentifier 3.9