Ik heb op mijn laptop naast de originele Vista-partitie – en een herstelpartitie van HP – een bijkomende partitie met Windows 7 gecreëerd in dual boot. Nu wil ik voluit voor Windows 7 gaan. Mijn vraag is echter: hoe kom ik zo galant mogelijk van de nu overbodige partities (de herstelpartitie en de systeempartitie van Vista – samen toch zo’n 150 GB) vanaf?
Cyriel Verbeeck

Het zou me verbazen als je beide partities niet weg krijgt met behulp van GParted – dat lukte in elk geval op een testsysteem waarin ik jouw situatie had nagebootst. Download het iso-bestand van GParted en brand het naar een cd (bijvoorbeeld met het gratis CDBurnerXP). Zorg wel eerst voor een back-up van alle belangrijke gegevens op een extern medium (!) en start vervolgens je systeem met deze cd op. Kies voor de gewenste instellingen (wellicht Select keymap from arch list, azerty, Belgian, Standard, 06:Dutch), waarna je met Enter in een grafische omgeving belandt. Hier moet je dan gewoon beide partities selecteren, Delete kiezen en bevestigen met Apply (2x).
De zuiverste aanpak is nu je systeem opnieuw opstarten met de installatie-dvd van Windows 7, waarbij je ook de originele Windows 7-partitie weghaalt en Windows 7 vervolgens op een eigen partitie installeert (eventueel met een bijkomende datapartitie).