Je hebt wel veel muziek, maar met je dj-talenten is het minder goed gesteld? Laat MixTrax dan snel en vakkundig afspeellijsten samenstellen, op basis van beats en melodieën.

Ook al heb je massa’s muzieknummers op je harde schijf, het valt niet mee daar telkens de gepaste muziek uit te distilleren voor je feestjes en fuiven. Geen nood, MixTrax, een tool van audioproducent Pioneer, vult je beperkte dj-talenten prima aan.

[download_file]

Zodra je MixTrax naar je muziekbibliotheek verwijst – het programma kan ook je iTunes-bibliotheek importeren – begint de tool aan een uitvoerige en langdurige analyse, op basis van zelf ontwikkelde algoritmes. Gelukkig hoeft dat maar één keer te gebeuren. MixTrax gaat in eerste instantie het tempo (beats per minute) na van elk nummer, maar herkent onder meer ook het genre en de melodie.

Stemming
Op basis daarvan maakt MixTrax al een eigen mixplay. Zo bevat de Recommend-afspeellijst nummers die op basis van een gelijkaardige ‘stemming’ zijn geselecteerd. Je kunt echter op elk moment ook zelf aangeven op basis van welke song je een afspeellijst met gelijkaardige nummers wil samenstellen. Dat doe je vanuit het contextmenu van het geselecteerde (basis)nummer.

De criteria voor de mix kan je zelf bijsturen, op basis van drie criteria: tijdsduur (van kort naar lang), effect (van eenvoudig naar actief) en afspeelvolgorde (automatisch of handmatig).

MixTrax oogt niet alleen erg fraai met een typisch donkergrijze interface die we wel vaker zien bij mediatools. Het programma laat zich ook nog eens makkelijk bedienen. Online kan je bovendien terecht voor een uitgebreide, ook Nederlandstalige handleiding. Minpunt is wel dat de tool af en toe nogal loom aanvoelt.

External links

MixTrax 1.1.0