Sinds enige tijd kan ik geen enkel Flash-filmpje meer bekijken. Ik krijg altijd de melding “De Adobe Flash plug-in is gecrasht”. Ik gebruik Firefox onder Windows XP. Ik heb al heel wat geprobeerd: Flash opnieuw geïnstalleerd, instellingen aangepast en de laadtijd veranderd. Wat nu?
Rudolf De Prins

Als het een troost mag zijn: je bent lang niet de enige met dit probleem. Vooreerst, om er zeker van te zijn dat je alle Flash-sporen – met het oog op de herinstallatie – verwijdert, maak je best gebruik van de Adobe Flash Player uninstaller. Verder, heb je het al geprobeerd door niet alleen Flash, maar ook Firefox zelf te verwijderen en de nieuwste versie te installeren?

Verschillende gebruikers op allerlei fora maken zich sterk dat de bèta 4 van Firefox niet langer in de clinch zou gaan met Flash. Ten slotte, start Firefox ook eens op in veilige modus via het commando firefox –safe-mode. Blijven de problemen weg, dan is de kans groot dat de Flash plug-in conflicteert met een van je Firefox-extensies. In dat geval raadpleeg je best deze pagina: ze vertelt je hoe je het kaf van het koren scheidt!