Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Ben je uitgekeken op het aanmeldscherm van Windows 7 en heb je geen zin in een duik in het register? Met Logon Screen heb je dat scherm zo op eigen smaak gebracht.

Bij de installatie is het wel even opletten geblazen. De maker van de tool tracht je tot een ‘eenvoudige installatie’ te verleiden, maar die installeert een toolbar en wijzigt de start- en zoekpagina van je browser. Wil je dat vermijden, kies dan ‘Custom install’ en verwijder alle vinkjes. Een stap verder geef je tevens te kennen dat je PC Speed Up niet mee wil installeren.

[download_file]

Simpele bediening
Zoals we verwachten bij dit soort programma's is de bediening erg eenvoudig. Via de knop Bladeren geef je aan welke achtergrondfiguur je op het aanmeldvenster van Windows wil. Blijkt de afbeelding te groot, dan maakt de tool automatisch een verkleinde kopie van het origineel.

Voor de extra’s moet je bij Geavanceerde weergave-instellingen zijn. Hier kan je onder meer de stijl van tekst en knoppen aanpassen, aangeven of er een afsluitknop zichtbaar moet zijn, of gebruikers ctrl+alt+del moeten indrukken vooraleer in te loggen, of je de andere gebruikersaccounts wil zien en of je moet kunnen zien wie wanneer het laatst was ingelogd.

Verder kan je hier ook een welkomstboodschap (legal notice) kwijt.

Niets wat niet vanuit het register kan, maar het maakt het wel een heel stuk makkelijker.

External links

Logon Screen 2.54