Ik krijg bij OneNote telkens een foutmelding. Wat is de oorzaak, of beter nog, de remedie?Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Als ik vanuit Internet Explorer 8 in Windows 7 een webpagina (die niet op mijn scherm past) via Send to OneNote wil versturen, krijg ik telkens een foutmelding: ‘OneNote-invoegtoepassingen zijn uitgeschakeld. Neem contact op met de systeembeheerder als u de invoegtoepassingen wilt laten inschakelen’. Wat is de oorzaak, of beter nog: de remedie?
Juul De Mey

Je kan het eventueel proberen met een herstel van Internet Explorer (deze helppagina reikt je daar een handige probleemoplosser voor aan), maar het ziet er naar uit dat je met Windows 7 64-bits werkt, en laat de invoegtoepassing van OneNote 2007 daar nu net geen beste maatjes mee zijn! Een drastische uitweg uit de impasse is overstappen op Office 2010 of terugschroeven naar Windows 32-bits, maar ik heb zo het gevoel dat je daar niet happig op bent. Een sporadische zijsprong naar Firefox met de gratis add-on Clip to OneNote lijkt je evenmin aantrekkelijk? Dan kan je het nog proberen met het gratis tooltje XPS2OneNote. Een gedetailleerde gebruiksaanwijzing vind je op de site. Ik duim alvast met je mee!