De prullenbak van Windows is een redder voor wie per abuis bestanden wist. Echt overzichtelijk is die echter niet en er valt ook weinig te beheren. RecycleBinEx lost dat op.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


[download_file] Je verwijdert een bestand en beseft even later dat je het toch nog nodig had. Geen probleem: je vist het wel weer op uit de prullenbak van Windows. Veilig, dat wel, maar dat het handiger kan, bewijst RecycleBinEx.

RecycleBinEx vervangt de standaardprullenbak van Windows en voegt er een paar nuttige extra’s aan toe. Zo is het mogelijk de items in deze vernieuwde prullenbak op diverse criteria te sorteren. Je kunt ze bijvoorbeeld ordenen volgens de tijd waarop je ze gewist had, overeenkomstig het logische station waar de items zich bevonden, volgens grootte enzovoort.

Nog handiger is dat je met een paar muisklikken bijvoorbeeld alleen items kunt laten verwijderen die al langer zijn gewist dan een specifieke periode (bijvoorbeeld 2, 7 of 15 dagen; 1, 2 of 3 maanden). Het is ook mogelijk items die ouder zijn dan een in te stellen aantal dagen automatisch laten verwijderen uit de prullenbak, bij het opstarten van Windows.

Dualboot
RecycleBinEx kijkt trouwens verder dan het besturingssysteem waarmee je hebt opgestart. Heb je bijvoorbeeld Windows XP en Windows 7 in een dualboot-opstelling geïnstalleerd, dan kun je vanuit RecycleBinEx de gewiste bestanden van beide besturingssystemen beheren.

Je hoeft overigens niet per se het pictogram van RecycleBinEx op je bureaublad te hebben. Immers, als je dat zo instelt, krijg je ook vanuit het contextmenu van de standaardprullenbak van Windows toegang tot alle belangrijke functies van RecycleBinEx.

En voor de ‘scripters’ onder ons: RecycleBinEx laat zich ook netjes aansturen vanaf de opdrachtregel. Een batchbestand of scriptje schrijven waarin bijvoorbeeld alle items in de prullenbak sinds een bepaalde dag worden verwijderd, is snel geklaard. En je stopt het net zo makkelijk in het Windows Taakbeheer.

External links

RecycleBinEx 1.0.5.530