E [download_file] r zijn nog heel wat hotspots waarvoor je moet betalen, zoals op luchthavens, in hotels of bepaalde winkelketens. Dat loopt al snel op als ook je familieleden of collega’s op dat moment het internet op willen. Tenzij je je eigen pc als draadloze hotspot inricht. Dat kan met Connectify.

 
Zodra je pc of laptop met het internet is verbonden – draadloos of bekabeld – zorgt Connectify ervoor dat (de draadloze netwerkadapter van) je computer als een wifihotspot fungeert. Dat houdt meteen in dat anderen die zich in de nabijheid van je toestel bevinden dezelfde verbinding als die van je eigen pc kunnen gebruiken om het internet op te gaan.
Beveiligen
Uiteraard kan je die draadloze connectie ook beveiligen: dat gebeurt met een WPA2-PSK-versleuteling. In het hoofdvenster van Connectify lees je op elk moment ook af welke clients verbonden zijn, en een ‘history’ vertelt je welke clients verbonden waren. Het volstaat de knop Stop Hotspot in te drukken om de hotspotfunctie meteen uit te schakelen.
Zo’n configuratie kan, zoals gezegd, handig zijn om een dure hotspotverbinding met anderen te delen, maar het kan ook thuis wel zinvol zijn. Bijvoorbeeld als je in een bepaalde ruimte nauwelijks nog ontvangst van je draadloze router krijgt. Wanneer je er dan zo’n pc-met-Connectify tussen plaatst, kan die als een soort repeater fungeren zodat je ook in die ruimte alsnog ontvangst hebt.
De producent is op dit moment ook bezig met een versie voor Androidtoestellen.

External links

Connectify 2.2