[download_file] Aldfaer 4.2

Er wagen zich heel wat mensen aan genealogie, maar terwijl vroeger het opzetten van een familiestamboom vaak monnikenwerk was, maken programma’s als Aldfaert dat nu een stuk makkelijker en leuker.

Het bekendste programma voor genealogie is wellicht Family Tree Builder, maar de gratis variant hiervan legt je wel ernstige beperkingen op. Aldfaer mag dan niet zo veelzijdig of gebruiksvriendelijk zijn, het is wel geheel gratis zonder restricties.
De eerste keer dat je Aldfaer opstart, is het hoofdvenster nog compleet leeg. Logisch, want het is wel aan jou om personen aan de stamboom toe te voegen. Enige intelligentie is Aldfaer hierbij niet vreemd, want wanneer je twee personen als kind van dezelfde ouders opgeeft, weet het programma dat het broers of zussen zijn..
Naast tekstuele informatie kan je ook foto’s en zelfs videoclips aan de personen in je stamboom koppelen. Heb je al genealogische gegevens in andere tools ingevoerd, weet dan dat Aldfaert ook probleemloos data in het universele GEDCOM-formaat kan importeren – en trouwens ook kan exporteren.
Verder laat Aldfaer je ook toe allerlei (tekstuele en grafische) rapporten af te drukken – dat kan zelf met behulp van een Rapportage wizard. Enkele voorbeelden (grafisch): afstammingsreeks, kwartierstaat, matrilineaire reeks, parenteel, enz.

External links

Aldfaer 4.2