S [download_file] urfen zonder beveiligingssoftware is als de straat oversteken met je ogen dicht. De kans dat je iets overkomt, is erg groot. TrafficLight is de zoveelste tool die het surfen veiliger moet maken. Een aantal kenmerken maakt dit programma wel apart.

TrafficLight omschrijft zichzelf als een ‘cross-browser web threat control’. Dat houdt in dat de beveiliging automatisch actief is ongeacht de browser die je opstart. De werking en het uiterlijk van de tool is in alle browsers bovendien nagenoeg hetzelfde.
Boven aan elke webpagina zie je namelijk een klein knopje dat meteen aangeeft of er op de pagina onveilige of verdachte elementen worden gedetecteerd. TrafficLight controleert namelijk op de achtergrond of de pagina malware bevat of pogingen tot phishing onderneemt. Blijkt dat inderdaad het geval, dan worden die geblokkeerd; en alleen die elementen (niet noodzakelijk de hele pagina).
Indicatie van veiligheid
Handig is dat je bij elk zoekresultaat van Google, Bing en bij links op populaire sociaalnetwerksites automatisch ook een indicatie krijgt omtrent de veiligheid van de achterliggende webpagina.
Klik je het knopje boven aan de webpagina aan, dan kan je nog de URL van die pagina met een muisklik laten inkorten. Het adres wordt namelijk doorgespeeld aan de dienst http:/saf.li, en die maakt er dan een URL van als http://saf.li/7849a. Leuk is nog dat je van deze verkorte URL’s statistieken kunt opvragen en zo verneemt hoeveel bezoekers al langs zijn geweest.
Een AdBlocker-module staat eveneens in de coulissen; mogelijk is ook deze functie actief tegen de tijd dat je dit leest.
Tot slot vermelden we nog dat je TrafficLight ook als extensie voor specifieke browsers kunt downloaden en installeren, met name voor Chrome, Firefox en Safari.

External links

TrafficLight 1.5.0.201 bèta