Nero hoeven we je niet meer voor te stellen, maar wellicht ken je Nero Kwik Media nog niet. De tool prijst zichzelf aan als een veelzijdige en gebruiksvriendelijke mediamanager.

Over die gebruiksvriendelijkheid kunnen we het alvast eens zijn. Wanneer je het programma opstart, krijg je een menu met vier opties te zien. De Mediabibliotheek (waarin je bestanden organiseert en importeert), Geniet van uw media (om video’s of foto’s te bekijken, foto’s te bewerken en muziek te beluisteren), Wees creatief (om diashows of afspeellijsten te maken of items online te publiceren naar onder meer YouTube, Flickr en Facebook) en Schijf branden & kopiëren (voor het branden van een muziekschijf).

[download_file]

Naar de winkel
Makkelijk dus. Iets lastiger is het ‘veelzijdige’. Standaard is Nero Kwik Media namelijk met alleen met een aantal basisopties uitgerust. Hoewel de fotobewerker iets meer in zijn mars heeft dan je wellicht zou vermoeden. Wil je meer geavanceerde functies, dan moet je naar de Nero Store. Het zal je niet verbazen dat die maar een muisklik ver is.

Houd er wel rekening mee dat deze eenvoudige mediamanager een behoorlijke zware download inhoudt (174 MB), dat de installatie nog allerlei andere componenten nodig heeft en desnoods ook downloadt (zoals MS Visual C++ Redistributable, Direct 3D 9 Extensions en Reboot Validator) en dat standaard de Ask.com-toolbar mee wordt geïnstalleerd. Gelukkig kan je dit laatste met één klik verhinderen.

 

 

External links

Nero Kwik Media 10.6.11