Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Ben je op zoek naar een zeer eenvoudige lanceerbasis voor applicaties? En vind je de grafische hoofdstandjes van tools als RocketDock of CircleDock er net iets over? Dan vind je mogelijk een uitweg in Zum.

Na installatie verschijnt Zum in de vorm van een bescheiden, zwevend balkje op je bureaublad. Vaste rubrieken in deze balk zijn: Communication, Bookmarks, Games, Graphics-Video-Programming, Office, Players, Web en Other. Via Applications and Web Site roep je een beheermodule op waarin je de gewenste snelkoppelingen in deze rubrieken kunt onderbrengen.

[download_file]

Het volstaat naar de bijhorende toepassing te verwijzen, een geschikte naam te bedenken en eventuele parameters mee te geven. Meer kan je eigenlijk niet doen. Je kunt dus geen rubrieken verwijderen, toevoegen of hernoemen en de items binnen elke rubriek worden steevast alfabetisch gerangschikt.

Wel leuk is dat je makkelijk een eigen skin kunt ontwerpen (en publiceren) voor de startbalk van Zum. Eigenlijk hoef je niet meer te doen dan de ingebouwde Skin Creator te openen en te verwijzen naar een geschikte afbeelding van 336×38 pixels.

Nogmaals, Zum is de eenvoud zelve. Maar misschien is het precies dát wat je al langer zocht in een applicatielauncher?

External links

Zum