Enig idee hoeveel programma’s op je pc geïnstalleerd staan? Eerlijk gezegd, wij ook niet. Maar All My Software weet te vertellen hoeveel het er zijn.

All My Software maakt, met behulp van informatie uit het Windowsregister, een inventaris op van de software die op je systeem is geïnstalleerd. Een proces dat overigens maar enkele seconden duurt. Alle gegevens worden dan in een database opgeslagen.

[download_file]

De interface oogt overzichtelijk: links een alfabetische lijst met gedetecteerde software, rechts de detailinformatie van een geselecteerd programma.

Programma-informatie
Hier vind je onder meer informatie als: programmatitel, ontwikkelaar, webpagina van het product en van de ontwikkelaar, een link naar de supportpagina’s van het programma enzovoort. In principe zou hier ook de registratie- of licentiesleutel van programma’s moeten verschijnen, maar dat blijkt jammer genoeg niet het geval te zijn op ons Windows 7-toestel.

Zelfs van een geregistreerde versie van All My Software weet de tool alleen maar not registered yet weer te geven in het veld Registration Key. Wel is het mogelijk zelf records en gegevens aan de database toe te voegen.

Printen niet mogelijk
Een ander minpunt is dat je de informatie niet kunt afdrukken. Er is weliswaar een exportoptie naar MS Excel, maar die functioneert tijdens onze tests evenmin goed.

Standaard krijg je in de titelbalk van het programma de melding dat het na een maandje proefdraaien is afgelopen. Maar op de website van de producent kun je een gratis registratiesleutel opvragen. Die kun je dan invullen via Help, About, Register.

External links

BolideSoft