Je hebt weliswaar duidelijke afspraken gemaakt met je kinderen over wat kan en wat niet kan op internet. Maar wat extra bescherming is nooit weg. Norton Safety Minder biedt je alvast wat meer gemoedsrust.

De werking van deze tool, een service eigenlijk, laat zich goed vergelijken met Microsofts Live Family Safety.

[download_file]

Account aanmaken
Je meldt je als ouder eerst aan bij de service en maakt een account aan. Je kunt meteen ook al enige informatie over je kinderen kwijt, zoals naam, geslacht en leeftijd.

Vervolgens installeer je een clientmodule (Norton Safety Minder) op alle pc’s die je met behulp van die service wil afschermen. Na installatie geef je dan aan welke kinderen zich via welke Windows-gebruikersnaam op die pc kunnen aanmelden.

Zodra een van die kinderen dan op die pc inlogt, is de bescherming actief en kan je als ouder op elk moment de status en historiek van de web-exploten van het kind opvragen: het volstaat je aan te melden op de site van Norton Online Family.

Beland je kind bijvoorbeeld op een website die niet is toegelaten (omdat die tot een verboden categorie behoort)  dan krijgt het kind een duidelijke melding te zien in de browser. Tegelijk krijgt hij de gelegenheid de beheerder, jou dus, een verzoek tot toelating te versturen. Via de de Norton-site beslis je dan al dan niet op dat verzoek in te gaan.

Zoekopdrachten bekijken
De tool monitort ook zoekopdrachten vanuit de browser: wanneer je je als ouder aanmeldt op de site, krijg je een chronologisch overzicht van de ingetikte zoektermen te zien.

Als ouder kun je echter verschillende instellingen aanpassen. Zo bepaal je voor elk kind zelf welke sitecategorieën al dan niet zijn toegelaten (er zijn er bijna vijftig), of je het safesearchfilter van diverse zoekmachines wilt activeren, met welke vrienden je kind mag chatten, op welke tijdstippen en hoelang pc-gebruik is toegestaan, voor welke overtredingen je een e-mailbericht wenst te ontvangen enzovoort.

De service mag dan erg degelijk zijn, houd er wel rekening mee dat dergelijke systemen nooit absolute garanties bieden.

External links

Norton Safety Minder