Niks zo vervelend wanneer je ongewild je hand op je touchpad plaatst tijdens het typen van tekst en je cursor op die manier ongemerkt op een andere plaats in je document belandt. Met Touchpad Blocker voorkom je die ergernis.

Het programma pakt het probleem slim aan: telkens wanneer je een toets op je toetsenbord indrukt, worden de knoppen op je touchpad (of muis) heel even uitgeschakeld. Net voldoende om te vermijden dat je cursor naar een andere locatie springt.

[download_file]

Instellingen aanpassen
Standaard worden die knoppen gedurende 500 milliseconden uitgeschakeld, maar dat is aan te passen. In de praktijk blijkt die waarde echter wel te voldoen. Leuk extraatje voor statistici: een tellertje houdt bij hoeveel klikken het programma al heeft weten te voorkomen. En voor wie graag auditieve feedback krijgt: als je dat zo instelt, hoor je in dat geval ook een piepgeluidje.

Het tooltje bevat overigens ook een optie om tijdens het typen die vervelende ballonpop-ups te onderdrukken.

Bepaal zelf wanneer Touchpad Blocker opstart
Het programma start samen met Windows op, maar noodzakelijk is dat niet. Je kunt namelijk een eigen sneltoets instellen waarmee je de tool snel activeert en weer deactiveert. Standaard is dat de toetscombinatie Ctrl+F9.

Een klein programma dus, maar beslist nuttig voor wie zich geregeld blauw ergert aan rondspringende tekstcursors.

External links

Touchpad Blocker